Konu: Guney Kore'yi Kuzey Kore'den ayiran sinirda, iki ulkeyi yaklasik 50 metre uzunlugundaki bir kopru birbirinden ayirmakta. Koprunun iki tarafinda her iki ulkenin askerleri var. Filmin basinda 3 Kuzey Kore'li askerin Kuzey Kore tarafinda Guney Kore'li bir asker tarafindan olduruldugunu goruruz. Olayi arastirmasi icin birlesmis milletlerden bir temsilci gelir. Ilk arastirmalara gore kurbanlarin vucutlarindan 11 kursun cikar, silahta da 5 kursun kalmistir. Ama silah 15 kursun aldigi icin hikayenin guvenilirligi kusku yaratir, 2. bir adamin varligindan kuskulanilir, arastirmalar baslar...
---------
Filmi izlemeden once konu hakkinda hicbirsey okumamistim, sadece teknik yonden cok basarili bir film oldugunu duymustum. Biraz once gordugume gore butcesi 1. milyon dolarin biraz uzerindeymis. Teknik yonden filmin gorunusunun 50 milyon dolar butceli Hollywood filmlerinden farki yok, yonetmenin stili, kamera ve isik kullanimi olarak bircogundan ustun. Dogrusu bu kadarini beklemiyordum.
Filmin hikayesini izlerken yer yer No Man's Land'i hatirladim. Burda kara mizah ve hiciv daha az (oldugu zaman da diyaloglar degil, kamera kullanimi ile veriliyor). Hikaye flashbackler ile anlatilip gercekte neler oldugunu ogrendigimiz finale dogru gidiyoruz.
Aklima gelen tek kotu yani, filmin bazi kisimlarinda olayi arastirmaya gelen birlesmis milletler gorevlisinin (kore asilli bir Isvicreli), bazi sahnelerde cok aksanli sekilde Ingilizce konusmasi. Bu zamanlarda diyaloglar kulaga yapma geliyor, keske tumu Korece olsaymis dedim. Onun disinda, saglam bir hikayesi ve ozellikle yonetmenin harika stili ile izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim. (Asya filmlerini ucuz gorunusu yuzunden sevmeyenler de cok sasiracaklar)
Mukemmel bir ilk film.
Directed by: Chan-wook Park
Genre: Drama,Thriller,War
User Rating: 7.8/10 (4,121 votes)
Runtime: 110 min
Awards: 9 wins & 2 nominations
Cast (first 5): Yeong-ae Lee,Byung-hun Lee,Kang-ho Song,Tae-woo Kim,Ha-kyun Shin
IMDB: http://imdb.com/title/tt0260991/